De beste kunstmusea in Nederland

De beste kunstmusea in Nederland

Bezoek de 5 Beste Kunstmusea van Nederland!

Nederland is een klein land met een grootse kunstgeschiedenis: Sinds de Gouden Eeuw vervullen Hollandse kunstenaars een belangrijke rol in de kunstwereld. Er is daarom een overdaad aan goede kunstmusea in Nederland om de werken van de grootmeesters in te bewonderen. Deze vijf musea mag je zeker niet missen:

Centraal Museum – Utrecht

Het Centraal Museum, dat verdeeld is over verschillende gebouwen in het centrum van Utrecht en zichzelf graag neerzet als het culturele hart van het land, is het oudste stadsmuseum van Nederland. Het museum heeft een collectie van meer dan 60.000 erg diverse objecten uit verschillende tijden en kunststromingen, waaronder het Rietveld Schröder Huis, het oorspronkelijke atelier van Dick Bruna, en een honderd jaar oude modeverzameling.

Van Gogh Museum – Amsterdam

De impressionistische schilder Van Gogh is internationaal de bekendste kunstenaar van Nederlandse bodem, en in geen ander museum komt zijn kunst zo goed tot zijn recht als in het Van Gogh Museum in het hart van Amsterdam. Met de grootste collectie Van Gogh-werken in de wereld biedt het museum een meeslepende reis door de verschillende periodes van deze Nederlandse grootmeester.

Escher in het Paleis – Den Haag

Escher’s naam draagt een stuk minder faam dan Van Gogh’s, maar zijn unieke geometrische vlakvullingen en onmogelijke optische illusies zullen elke bezoeker verrassend bekend voorkomen. Escher’s bizarre gebouwen hebben een uitstekend tehuis gevonden in het paleis aan de Lange Voorhout, dat lange tijd het werkpaleis van de koninklijke familie was en ooit onderdak bood aan Napoleon.

Museum Boijmans Van Beuningen – Rotterdam

Dit Rotterdamse museum speelt al sinds zijn opening in 1849 een prominente rol in de cultuur van Rotterdam. Naast de uitgebreide collectie van historische Nederlandse werken heeft dit museum aan de Witte de Withstraat ook schilderijen van grote buitenlandse namen zoals Dalí en Magritte. Het Boijmans Van Beuningen heeft de ambitie zich te onderscheiden van andere musea door grensverleggend te blijven. Deze ambitie wordt grotendeels tot vervulling gebracht door de constante interessante, interactieve exposities die in het museum te vinden zijn.

Kröller-Müller Museum – Hoge Veluwe

Het Kröller-Müller Museum ligt op een unieke locatie in het midden van Nationaal Park De Hoge Veluwe. De beschermde natuur rondom het museum biedt ruimte aan een spectaculaire beeldentuin: een van de grootste van Europa. In het hart van de tuin ligt een minimalistisch gebouw dat onderdak biedt een diverse collectie moderne kunst van, onder andere, de artiesten Mondriaan, Picasso, Monet, en Van Gogh.

Reacties zijn gesloten.