Betonverf

Betonverf

Met betonverf  geeft u uw vloer of wand de uitstraling die u zelf wenst. Door de verf op kleur te laten mengen, maakt u van uw vloer of wand een echte blikvanger. Zo is een betonnen vloer of wand eenvoudig toe te passen in elke woning, kantoor of bedrijfsruimte. U kunt zelf de verf aanbrengen of dit door Woodstock laten doen. Als u de betonverf zelf aan wilt brengen, is het belangrijk om onderstaande stappen goed door te nemen. Hiermee is succes vrijwel verzekerd.

 

Voorbehandeling ondergrond

Betonverf kan niet zomaar op de betonnen ondergrond worden aangebracht. Voordat u betonverf aanbrengt is voorbehandeling altijd noodzakelijk. Deze voorbehandeling bestaat uit 3 onderdelen:

1) schuren

2) stofvrij maken en ontvetten

3) aanbrengen van een vochtscherm

 

Per onderdeel volgt hierna een korte uitleg.

 

Schuren ondergrond

Voor een gelijkmatige en strakke afwerking van de betonnen vloer moeten oude verfresten of aanwezige coating verwijderd worden. Dit kan het beste met grof schuurpapier zodat de vloer of wand voldoende ruw blijft voor een goede hechting. Is de vloer te glad, dan is het verstandig deze op te ruwen met bijvoorbeeld een staalborstel.

 

Ontvetten ondergrond

Een schone en vetvrije ondergrond is absoluut noodzakelijk voor een goed eindresultaat. Maak de ondergrond goed schoon en gebruik een ontvetter. U kunt hiervoor speciale ontvetters kopen maar ammoniak is ook prima geschikt. Gebruikt u ammoniak in huis, zet dan ramen en deuren tegen elkaar open voor een goede ventilatie. Een goede verhouding van ammoniak en water is ongeveer 1 liter ammoniak op 10 liter water. Let op: gebruik altijd handschoenen als u met ammoniak werkt.

Vraag in de bouwmarkt zoals Gamma, Praxis of Hornbach, welke handschoenen geschikt zijn om met ammoniak te werken.

 

Vochtscherm aanbrengen bij betonverf

Het vochtscherm is een laag of coating die ervoor zorgt dat de betonverf niet in de ondergrond door kan dringen. Het vormt een beschermende laag tussen de betonverf en de ondergrond. Daarnaast zorgt deze laag ook voor een betere hechting van de verf. Het vochtscherm wordt aangebracht nadat de vloer schoongemaakt, geschuurd en ontvet is. Na het aanbrengen moet de vloer goed drogen.

 

De ondergrond is nu gereed voor het aanbrengen van de betonverf.

 

Uiteraard kan Woodstock u de materialen leveren die u nodig heeft als u zelf aan de slag wilt met betonverf. Ziet u het niet zitten om het zelf te doen? Wij nemen het werk graag van u over.

 

Heeft u vragen of advies nodig? Vul dan ons contactformulier in.

Of stuur een mail naar: info@schuimbeton.info

Reacties zijn gesloten.